Instruktører Arendal Sommersymfoni 2022.

Adam Grüchot har vært fiolinpedagog og leder for fagområde stryk ved Institutt for Klassisk Musikk og Musikkpedagogikk ved Universitetet i Agder i en årrekke. Han er 1. konsertmester i Kristiansand Symfoniorkester, og inviteres jevnlig som leder og konsertmester også for andre skandinaviske orkestre – fra seneste tid Stavanger Symfoniorkester, Jönköping Sinfonietta og Trondheimssolistene. Grüchot holder jevnlige mesterklasser i Norge og utlandet - og har i en årrekke vært tilknyttet «Orkester Norden» som instruktør for strykere og fiolinister. Selv begynte han å spille fiolin som 7-åring i Bydgoszcz. Han er utdannet i Polen der han har studert med prof. Pawel Radzinski og senere ble sterkt inspirert av Viktor Pikaizen og Piotr Janowski. Som solist og kammermusiker har Grüchot gjestet de fleste europeiske land, USA, Asia og Sør-Amerika. Han spiller på en 1828 G.F. Pressenda “Bellarosa” fiolin – tildelt av Stiftelsen Sparebanken Sør instrumentfond.

Andrew er født i London og har etablert seg som en av de mest allsidige og høytprofilerte trompetistene i verden. Han er klassisk utdannet ved Royal Academy of Music i London og har opptrådt som solist internasjonalt med en rekke ensembler og orkestere. Andrew har spesialisert seg spesielt på samtidsmusikk med blant andre The London Sinfonietta. I tillegg er han en veldig travel studiomusiker som kan høres i hundrevis av filmmusikkinnspillinger, fra Joni Mitchells Travelogue-album, Love, til de dedikerte soloene i Tinker Tailor Soldier Spy og The Skin I Live In, The Legend of Bagger Vance av Rachel Portman og de syv siste 007-filmene. Andre bemerkelsesverdige opptredener innen forskjellige musikksjangre inkluderer jazz/popartister som Quincy Jones, Ornette Coleman, Sir Paul McCartney og Peter Gabriel.
Som dirigent har han opptrådt med Accademia Nazionale di Santa Cecilia i Roma, med The London Brass på Bath Festivalen og i Royal Albert Hall under The Proms. I 2013 dirigerte han et orkester med Bono fra U2 i Dublin for en opptreden til ære for og i nærvær av Aung San Suu Kyi.
Andrew har gitt masterclasses over hele verden, inkludert nylig på Juilliard School of Music. Han underviser ved Royal College of Music og er for tiden manager og mangeårig trompetist med det internasjonalt anerkjente messingensemblet The London Brass. Se Andy's introduksjonsvideo.

Kontrabassist 4. stilling i Oslo Filharmoniske Orkester, Cécile-Laure Kouassi, konserterer over hele Europa og USA. Nylige kammermusikkopptredener inkluderer Konzerthaus Berlin, Carnegie Hall, Berliner Dom, Stavanger Kammermusikkfestival. Hun er invitert til å spille som principal med Les Dissonances og co-principal med Det Kongelige Kapel. Hun har innstudert et bredt repertoar gjennom sine studier i New York, Houston, Brussel og Paris. September 2015-utgaven av The Strad skriver om instrumentet som spilles på av Cécile-Laure Kouassi: en Ongaro kontrabass fra 1770 som er på sjenerøst utlån fra Dextra Foundation.

Christian Stene er soloklarinettist i Bergen Filharmoniske Orkester, og hadde tidligere samme stilling i Den Norske Operas Orkester. Han er også førsteamanuensis ved Griegakademiet – Institutt for musikk, norgesrepresentant for ICA (International Clarinet Association) og Buffet Crampon- og Vandorenartist. I tillegg til klassen sin ved Griegakademiet, gir Christian jevnlige mesterklasser i Norge, samt i Singapore, Finland, Danmark, Sverige og Belgia. Han instruerer også Ungdomssymfonikerne, Bergen Filharmoniske Ungdomsorkester og andre regionale ungdomsorkestre. Christian opptrer jevnlig som gjeste-soloklarinettist i ulike skandinaviske, europeiske og asiatiske orkestre, bl.a. Philharmonia Orchestra og London Philharmonic Orchestra. Han er også en aktiv kammermusiker og jobber ofte med komponister for å skape nye verk til sitt instrument. I 2015 urfremførte Christian en konsert for klarinett og strykere av Therese Ulvo med Bergen Filharmoniske Orkester, som er nå er utgitt på CD. Christian kan høres på innspillinger som solist (LAWO), kammermusiker (Classico og LAWO) og i orkester med Den Norske Operas Orkester (Naïve) og Bergen Filharmoniske Orkester (Chandos, BIS, Hyperion, Ondine, Aurora og LAWO).

Elzbieta Frajczyk studerte på musikkhøgskolene i Krakow og Katowice. I løpet av studiet deltok hun i mange internasjonale masterclasser og musikkfestivaler, bl.a. flere deltagelser i den internasjonale masterclassen i Łańcut, den Internationale Junge Orchesterakademie i Bayreuth og Idyllwild Arts Summerprogram - California. Hun var ansatt i Cappella Cracoviensis - et kammerorkester i Krakow. Hun vikarierte også i det Polske Nasjonalradiosymfoniorkesteret i Katowice. I Norge jobber hun som frilansmusiker. Hun spiller mest i Oslo Filharmonien, Kringskastingsorkesteret, Oslofjordkammerfilharmonien og andre ulike ensambler. Tidligere spilte hun mye i Den Norske Opera og Ballett. I tillegg til spillejobb underviser hun i Oslo Kulturskole, Bærum Kulturskole og Majorstuen skole. Fra 2011 har hun vært tilknyttet instrumentallærernettverk til Nordstrand Ungdomssymfoniorkester og Nordstrand Skoleorkester. Hun jobber som instrumentallærer og gruppeinstruktør ved orkesterseminarer hvor hun både har fiolin og bratsjgrupper. I tillegg bidrar hun som støttespiller ved konserter. På fritiden går hun mye på tur, er glad i å lese bøker, ser på gode filmer, lage mat og bake.

Karolina Radziej jobber som utøvende fiolinist og inspirerende pedagog ved Musikk på Majorstuen skole/Barratt Due musikkinstitutt og sommerskoler. Som utøvende fiolinist har barokk og klassisk musikk vært hennes spesialfelt, i tillegg til stadige engasjement i Oslofilharmonien. Hun har jobbet med anerkjente barokkensembler i Norge og utlandet i over 20 år, og har medvirket i Rikskonsertenes skolekonserter i Bangladesh og i Norge. Dette har gitt henne en verdifull erfaring i kammermusikk og ulike musikksjangere og stilepoker.

Kjell Adel Lundstrøm er født i 1969 og vokste opp i Arendal. Han fikk sin første hornundervisning av sin far som var amatørhornist. Kjell Adel har studert i Bergen med Vidar Olsen, så fulgte studier ved Norges Musikkhøgskole med Frøydis Ree Wekre og i Berlin med Sebastian Weigle. Han fikk sin første faste orkesterjobb i Gävle Symfoniorkester i 1994. Siden 1997 har han vært ansatt i Oslo Filharmonien. Kjell Adel var i flere år medlem i Gustav Mahler Jugendorchester og har også spilt mange prosjekter med Mahler Chamber Orchestra og Det Norske Kammerorkester. I 2009 spilte han i Luzerne Festival Orchestra under ledelse av Claudio Abbado.

Liv Opdal er solocellist i Stavanger Symfoniorkester og professor i cello ved Universitetet i Stavanger på Institutt for musikk og dans. Hun er en aktiv kammermusiker og har i flere år vært festivalmusiker ved Stavanger Internasjonale Kammermusikkfestival. Sammen med Oslo Filharmoniske Orkester og Aage Kvalbein har Liv blitt tildelt Norsk Grammy-pris i kategorien samtidsmusikk, for Lasse Thoresens «Illuminations». Liv Opdal har spilt en rekke solokonserter både i inn- og utland. Ved siden av å undervise i cello ved Universitetet i Stavanger gjennomfører hun jevnlig seminarer ved andre institusjoner og sommerkurs.

Instruktør slagverk/pauker oppdateres så snart det er klart.