Instruktører Arendal Sommersymfoni 2023.

Adam Grüchot har vært fiolinpedagog og leder for fagområde stryk ved Institutt for Klassisk Musikk og Musikkpedagogikk ved Universitetet i Agder i en årrekke. Han er 1. konsertmester i Kristiansand Symfoniorkester, og inviteres jevnlig som leder og konsertmester også for andre skandinaviske orkestre – fra seneste tid Stavanger Symfoniorkester, Jönköping Sinfonietta og Trondheimssolistene. Grüchot holder jevnlige mesterklasser i Norge og utlandet - og har i en årrekke vært tilknyttet «Orkester Norden» som instruktør for strykere og fiolinister. Selv begynte han å spille fiolin som 7-åring i Bydgoszcz. Han er utdannet i Polen der han har studert med prof. Pawel Radzinski og senere ble sterkt inspirert av Viktor Pikaizen og Piotr Janowski. Som solist og kammermusiker har Grüchot gjestet de fleste europeiske land, USA, Asia og Sør-Amerika. Han spiller på en 1828 G.F. Pressenda “Bellarosa” fiolin – tildelt av Stiftelsen Sparebanken Sør instrumentfond.

Christian Stene er Ph.d.-stipendiat i kunstnerisk utviklingsarbeid og tidligere førsteamanuensis i klarinett ved Griegakademiet. Han er også norgesrepresentant for ICA (International Clarinet Association) og Buffet Crampon- og Vandorenartist. Christian var soloklarinettist i Bergen Filharmoniske Orkester fra 2010 til 2022 og i Den Norske Operas Orkester fra 2007 til 2010.
Christian kommer fra Bergen og begynte å spille klarinett som elleveåring. Etter innledende studier ved Griegakademiet, fortsatte han ved Conservatorium van Amsterdam med tidligere soloklarinettist i Det Kongelige Concertgebouw Orkester, George Pieterson. Deretter startet han på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, hvor han avsluttet sin diplomutdannelse med Lee Morgan, soloklarinettist i Det Kongelige Kapel, på ett år. Christian ble så tatt opp både i solistklassen ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og konsertklassen ved Musik-Akademie der Stadt Basel med François Benda. Christian debuterte i København i 2007 med høyeste oppnåelige karakter. I sesongen 2009/2010 tok Christian et påbygningsår for å studere med Yehuda Gilad ved University of Southern California i Los Angeles.
I 1998 vant Christian norgesmesterskapet for solister, som var begynnelsen på en lang rekke solistiske oppdrag. Han har vært solist med Bergen Filharmoniske Orkester ved flere anledninger, Den Norske Operas Orkester, Aarhus Symfoniorkester, Universitetets Symfoniorkester Oslo, Agder Kammerorkester, ARCO Kammerorkester, Det Kongelige Danske Musikkonservatoriums Orkester og Nordiska Ungdomsorkester. Christian er mottaker av Aennchen og Eigil Harbys Fond, Betty og Valdemar van Hauens Musikklegat og Léonie Sonnings Talentpis.
I tillegg til å undervise klarinettklassen ved Griegakademiet, gir Christian jevnlige mesterklasser i Norge, samt i Singapore, Finland, Danmark, Sverige og Belgia. Han instruerer også Ungdomssymfonikerne og andre regionale ungdomsorkestre.
Christian opptrer jevnlig som gjeste-soloklarinettist i ulike skandinaviske, europeiske og asiatiske orkestre, bl.a. Philharmonia Orchestra og London Philharmonic Orchestra. Han er også en aktiv kammermusiker og jobber ofte med komponister for å skape nye verk til sitt instrument. I 2015 urfremførte Christian en konsert for klarinett og strykere av Therese Ulvo med Bergen Filharmoniske Orkester, som er nå er utgitt på CD.
Christian kan høres på innspillinger som solist (LAWO), kammermusiker (Classico og LAWO) og i orkester med Den Norske Operas Orkester (Naïve) og Bergen Filharmoniske Orkester (Chandos, BIS, Hyperion, Ondine, Aurora og LAWO).

Elzbieta Frajczyk studerte på musikkhøgskolene i Krakow og Katowice. I løpet av studiet deltok hun i mange internasjonale masterclasser og musikkfestivaler, bl.a. flere deltagelser i den internasjonale masterclassen i Łańcut, den Internationale Junge Orchesterakademie i Bayreuth og Idyllwild Arts Summerprogram - California. Hun var ansatt i Cappella Cracoviensis - et kammerorkester i Krakow. Hun vikarierte også i det Polske Nasjonalradiosymfoniorkesteret i Katowice. I Norge jobber hun som frilansmusiker. Hun spiller mest i Oslo Filharmonien, Kringskastingsorkesteret, Oslofjordkammerfilharmonien og andre ulike ensambler. Tidligere spilte hun mye i Den Norske Opera og Ballett. I tillegg til spillejobb underviser hun i Oslo Kulturskole, Bærum Kulturskole og Majorstuen skole. Fra 2011 har hun vært tilknyttet instrumentallærernettverk til Nordstrand Ungdomssymfoniorkester og Nordstrand Skoleorkester. Hun jobber som instrumentallærer og gruppeinstruktør ved orkesterseminarer hvor hun både har fiolin og bratsjgrupper. I tillegg bidrar hun som støttespiller ved konserter. På fritiden går hun mye på tur, er glad i å lese bøker, ser på gode filmer, lage mat og bake.

Liv Opdal er solocellist i Stavanger Symfoniorkester og professor i cello ved Universitetet i Stavanger på Institutt for musikk og dans. Hun er en aktiv kammermusiker og har i flere år vært festivalmusiker ved Stavanger Internasjonale Kammermusikkfestival. Sammen med Oslo Filharmoniske Orkester og Aage Kvalbein har Liv blitt tildelt Norsk Grammy-pris i kategorien samtidsmusikk, for Lasse Thoresens «Illuminations». Liv Opdal har spilt en rekke solokonserter både i inn- og utland. Ved siden av å undervise i cello ved Universitetet i Stavanger gjennomfører hun jevnlig seminarer ved andre institusjoner og sommerkurs.

Erik Zeppezauer ble født i 1964 i Uppsala. Han studerte ved Ingesund Musikkhøgskole i Arvika, Sverige med Bjørn F Holmvik og Karel Netolica, senere hos Duncan McTier i London .
Karrieren startet i Oslo Filharmoniske Orkester – hvor han i 1987, i en alder av 22, ble ansatt som Co-Principal bassist. Han solodebuterte i 1990 støttet av «Concerts Norway». I 1992 flyttet Zeppezauer til København hvor han jobbet som solobassist i Danmarks Radios Symfoniorkester. Videre hadde han stilling som solobassist i City of Birmingham Symphony Orchestra (under Simon Rattle) før han ble medlem av Munich Philharmonic i 1995 – under ledelse av Sergiu Celibidache. Siden oktober 2010 har Erik Zeppezauer vært solobassist i Kristiansand Symfoniorkester. Han underviser også ved Universitetet i Agder på Musikkinstituttet, både som lærer i kontrabass og som lærer i kammermusikk. Mellom 1992 og 2002 underviste han ved Musikhögskolan i Malmö, Sverige.
Som kammermusiker og solist har han vært svært aktiv gjennom hele karrieren. Hans soloopptredener med Kristiansand Symfoniorkester inkluderer Nino Rotas Divertimento Concertante for kontrabass og orkester i 2012 og Dittersdorf Concerto nummer 2 i Ess-dur i juni 2020. Zeppezauer er spesialist på det tidlige repertoaret fra det attende århundre. Den venetianske bassen hans fra 1750 er rigget til et femstrengers instrument som han spiller på med original wiener-stemming.

Vidar Løvbrøtte kommer fra Brandbu på Hadeland. Han studerte ved Griegakademiet i Bergen med Nils Eivind Nikolaisen og Torbjörn Kvist som hovedinstrumentlærere. Løvbrøtte fikk jobb i Forsvarets musikkorps Sørlandet i 1997. Siden 2003 har han vært ansatt som tubaist i Kristiansand Symfoniorkester. Vidar har vært engasjert av alle de norske profesjonelle korpsene samt Bergen Filharmoniske Orkester, Stavanger Symfoniorkester og Island Symfoniorkester. Han underviser ved Universitetet i Agder og på musikklinjen ved Vågsbygd videregående skole og Dahlske videregående skole Løvbrøtte er engasjert i det frivillige musikkliv, og har jobbet som dirigent for Høvåg Brass, Agder Brass og Ynglingeforeningens Musikkorps. Han har i flere år vært jurymedlem i konkurransen Ung klassisk. Vidar er Cimbasso Artist for instrumentmerket Lätzsch Custom Brass. 

Kjell Tore Innervik er førsteamanuensis ved Norges musikkhøgskole og underviser ved Osloskolens talenttilbud «Musikk på Majorstuen skole» som ansatt ved Barratt Due musikkinstitutt. Kjell Tore er brenner for slagverkundervisning, og har vært lærer ved Norges musikkhøgskole siden 2008 parallelt med kunstnerisk forskning og arbeid som utøvende musiker. Han har lang erfaring som lærer for nybegynnere, talentelever og studenter på Bachelor- og Masterutdanning. Musikerkarrieren er både inennfor klassisk slagverk og samtidsmusikk for slagverk og han er medforfatter på en rekke publikasjoner. I en periode var Kjell Tore prorektor ved Norges musikkhøgskole. https://www.innervik.no/