Jubileumskonsert for Arendal som feirer 300 år
Trefoldighetskirken søndag 13.august kl 1900

Johan Svendsen: Festpolonaise Op.12

Kjell Marcussen: Kilden (new edition 2023)
Tekst: Gabriel Scott
Oppleser/solist: Jens Olai Justvik

Pause

Felix Mendelssohn: Fiolinkonsert e-moll Op.64
Solist: Katinka Nilssen

Richard Strauss: Morgen fra 4 sanger Op.27
Richard Strauss: Im Abendrot fra 4 Letzte Lieder
Solist: Ingrid Vetlesen, sopran

Johannes Brahms: Akademisk Festoverture Op.80
Se plakaten til Jubileumskonserten Kammerkonserten i Tromøy Kirke Klikk her for å kjøpe billetter

Katinka Nilssen

Katinka Nilssen er årets unge solist

Katinka som nå er 22 år begynte å spille fiolin som 4-åring ved Nedre Eiker kulturskole. Hun har hatt Sigyn Fossnes, Alf Richard Kraggerud og Henning Kraggerud som lærere gjennom Unge Talenter Barratt Due, Musikk på Majorstuen skole og Edvard Munch videregående skole. Fra 2018 studerte hun med prof. Stephan Barratt-Due på Høyskolen Barratt Due og studerer nå ved Universität der Künste Berlin med prof. Latica Honda-Rosenberg. Katinka har vunnet priser som solist i norske og internasjonale konkurranser, blant annet 1. pris i International Music Competition Young Interprets "Música Callada",1. Pris i Inspirasjonskonkurransen Buskerud og 3. pris i Fjord Cadenza, og som kammermusiker har hun vunnet 1. priser i Ungdommens Musikkmesterskap og Midgardkonkurransen . Hun har vært solist med Drammen Symfoniorkester, Barratt Dues Unge Symfoniorkester og Agder Kammerorkester. I tillegg har hun deltatt jevnlig som kammermusiker på festivaler som Valdres Sommersymfoni, Vertavofestivalen, Oslo Quartet Series, Ringerike Sommersymfoni og Risør Kammermusikkfestival. Katinka har deltatt på mesterklasser med internasjonale professorer og ensembler som blant annet Dora Schwarzberg, Latica Honda-Rosenberg, Mihaela Martin, Emerson String Quartet og Quatuor Ébène. Hun har også blitt tildelt en rekke stipend inkludert Ticon musikkstipend, Drømmestipendet, Tom Wilhelmsen musikkstipend, Nedre-Eikers kulturstipend, Sprang kulturstipend Sparebanken Øst og Else Marie & Arvid Falks legat.


Ingrid Vetlesen

Ingrid Vetlesen, kveldens sopransolist

Ingrid Vetlesen (sopran) er opprinnelig fra Bærum og har sin sangutdannelse fra konservatoriene i Tromsø og Stavanger, samt Operaakademiet i København. Hun debuterte som Barbarina på Det Kongelige Teater i København i 2008, og har siden hatt engasjementer ved Århus Sommeropera (Figaros Bryllup og Elskovsdrikken), Dubrovnik Festival (Cosi fan tutte), Nationaltheatret (Romeo og Julie), Fjøsfestivalen på Loddgard (Figaros Bryllup) Bærum Kulturhus (West Side Story), Oslo Operafestival, Grieg-festivalen m.m.

Som oratoriesolist har Ingrid sunget sopranpartiene i blant annet Händels Messias og Israel i Egypt, Bachs Juleoratoriet, Johannespasjonen, solokantaten Jauchzet Gott in allen Landen og kantate 68 Also hat Gott das Welt Geliebt, Vivaldis Gloria, Pergolesis Stabat Mater, Mozarts Grosse Messe og Regina Coeli, Schnittkes Requiem, Gonouds St. Cecilia Messe, Schuberts Messe i G-dur, Dvoraks Messe i D-dur, Haydns Kleine Orgelmesse, Kvandals Ibsenkantaten og Monrad Johansens Voluspaa. Hun har arbeidet med dirigenter som Iver Kleive, Terje Boye Hansen, Tim Harry Blomberg, Christian Badea, Ola Balstad, Ebbe Munk, Yuval Weinberg, David Riddell, Graeme Jenkins, Hans von der Meijden, Tom Wiklund, Andrea Maini, Gjermund Brenne, Erlend Fagertun, Alexander Mayer og Magnus Loddgard.

Kammermusikk står sentralt i Ingrids virke, og hun arbeider tett med pianistene Marita Kjetland Rabben, Monica Tomescu-Rohde og Solveig Lie Refvik, og er jevnlig på turné med disse. Hun har også et tett samarbeid med Kristiansand-baserte Scandinavian Chamber Soloists og er fast engasjert i Kilden Vokalensemble. Videre samarbeider hun med pianist Tor Morten Halvorsen og jazztrompetist Eirik Dørsdal om julekonserten Himmelsk ro.

I 2018 startet hun opp Opera + Pub på Kafé Strandhaven i Lillesand, hvor Solveig Lie Refvik er fast pianist.

Ingrid har mottatt en rekke stipender og legater for sitt kunstneriske virke, fra Norsk Kulturråd, Fond For Utøvende Kunstnere, Tom Wilhelmsens Stiftelse, Bærum Kommunes kulturstipend, Sine Butenschøns Fond, Jansons legat, Eckbos legat, m.m. I 2007 var hun finalist i Dronning Sonja Nasjonale Konkurranse i Grieghallen i Bergen.
Høsten 2023 medvirker Ingrid i Amadeus ved Kilden Teater- og Konserthus.

Siden 2017 har Ingrid bodd i Lillesand, hvorfra hun arbeider frilans, både som utøver og pedagog.


Jens Olai Justvik

Jens Olai Justvik, konferansier og oppleser

Jens Olai Justvik er utdannet ved Statens Operahøgskole. Han ble tilknyttet Den Norske Opera som stipendiat i 1989 og ble fast ansatt som solist i 1992. Han har sunget med Kristiansundoperaen og Opera Mobile, samt gitt en rekke konserter i bl.a. England, Tyskland, Italia og USA. På hans repertoar finner vi roller som Figaro i Figaros Bryllup, Grev Boni i Csardasfyrstinnen, Papageno i Tryllefløyten, Guglielmo i Cosi fan Tutte, Marcello i La Bohème, Masetto i Don Giovanni, Silvio i Bajazzo, Danilo i Den Glade Enke og tittelrollene i Gianni Schicchi og Evgenij Onegin.
I godt voksen alder utdannet han seg til prest og er idag sokneprest i Tveit Kirke utenfor Kristiansand.


Trefoldighetskirken


Symfonikonserten

Søndag 13. august holder vi festkonsert for Arendal by som i år fyller 300 år. Den holdes i Trefoldighetskirken, Arendals stolte katedral.
Med et så flott program og med så flotte solister, håper vi på, og regner med, helt full kirke. Meld dere på!

Tromøy Kirke

Kammerkonserten

Fredag 11. august er det planlagt en kammerkonsert i vakre Tromøy Kirke som ligger på en høyde med utsikt mot Skagerak. Kirken var et velkjent sjømerke helt fram til 1930-årene og den ligger ikke langt unna Hove der vi bor og øver. Det er ikke fastsatt noe program for kammerkonserten. Det blir etter ønsker og forslag fra kursdeltagerene hva vi ender opp med av repertoar og besetninger. Som dere ser på bildet så er det to motstående gallerier i kirka som godt kan brukes til 2-korig rennesansemusikk av for eksempel Giovanni Gabrieli. Dere som deltar kommer med forslag. Vi vil oppfylle ønsker og ideer så langt det er mulig.