Peter Tchaikovsky

NB! På grunn av Russlands krig mot Ukraina, endrer vi tema og konsertprogram for Arendal Sommersymfoni 2022. Vi har valgt nytt konsertprogram under tema fred, frihet og medmenneskelighet.

Opprinnelig program med Russland som tema og Peter Tchaikovsky som komponist utgår.


Robert Schumann

Det nye programmet blir:

Aaron Copland:
Fanfare for the Common ManFelix Mendelssohn-Bartholdy:
Fiolinkonsert i e-moll op.64Robert Schumann
Symfoni nr.3 i ess-dur, Den Rhinske


Katinka Nilssen

Katinka Nilssen er årets solist

Katinka som nå er 21 år begynte å spille fiolin som 4-åring ved Nedre Eiker kulturskole. Hun har hatt Sigyn Fossnes, Alf Richard Kraggerud og Henning Kraggerud som lærere gjennom Unge Talenter Barratt Due, Musikk på Majorstuen skole og Edvard Munch videregående skole. Fra 2018 studerte hun med prof. Stephan Barratt-Due på Høyskolen Barratt Due og studerer nå ved Universität der Künste Berlin med prof. Latica Honda-Rosenberg. Katinka har vunnet priser som solist i norske og internasjonale konkurranser, blant annet 1. pris i International Music Competition Young Interprets "Música Callada",1. Pris i Inspirasjonskonkurransen Buskerud og 3. pris i Fjord Cadenza, og som kammermusiker har hun vunnet 1. priser i Ungdommens Musikkmesterskap og Midgardkonkurransen . Hun har vært solist med Drammen Symfoniorkester, Barratt Dues Unge Symfoniorkester og Agder Kammerorkester. I tillegg har hun deltatt jevnlig som kammermusiker på festivaler som Valdres Sommersymfoni, Vertavofestivalen, Oslo Quartet Series, Ringerike Sommersymfoni og Risør Kammermusikkfestival. Katinka har deltatt på mesterklasser med internasjonale professorer og ensembler som blant annet Dora Schwarzberg, Latica Honda-Rosenberg, Mihaela Martin, Emerson String Quartet og Quatuor Ébène. Hun har også blitt tildelt en rekke stipend inkludert Ticon musikkstipend, Drømmestipendet, Tom Wilhelmsen musikkstipend, Nedre-Eikers kulturstipend, Sprang kulturstipend Sparebanken Øst og Else Marie & Arvid Falks legat.


Hove Amfi Trefoldighetskirken

Symfonikonsertene

Lørdag 9. juli spiller vi symfonikonsert i Hove Amfi som ligger i idylliske omgivelser i utkanten av Hove skog. Det er et stort amfi foran scenen med plass til mer enn 2000 mennesker.

Søndag 10. juli er det avslutningskonsert i Arendals store katedral Trefoldighetskirken.
Alle dere som har lyst til å være med på dette, meld dere på til sommerens høydepunkt.

Tromøy Kirke


Kammerkonserten

Fredag 8. juli er det planlagt en kammerkonsert i vakre Tromøy Kirke som ligger på en høyde med utsikt mot Skagerak. Kirken var et velkjent sjømerke helt fram til 1930-årene og den ligger ikke langt unna Hove der vi bor og øver. Det er ikke fastsatt noe program for kammerkonserten. Det blir etter ønsker og forslag fra kursdeltagerene hva vi ender opp med av repertoar og besetninger. Som dere ser på bildet så er det to motstående gallerier i kirka som godt kan brukes til 2-korig rennesansemusikk av for eksempel Giovanni Gabrieli. Dere som deltar kommer med forslag. Vi vil oppfylle ønsker og ideer så langt det er mulig.